Verstappen: nog werk aan de winkel

Max Verstappen op Silverstone AFP

"We zijn te langzaam op dit moment." Max Verstappen constateerde het vrijdag na de eerste trainingen op het circuit van Silverstone. En hij wist dat hij niets nieuws zei. "Dat is het hele jaar al zo. Daar zijn we aan gewend", zei de Nederlander voor de camera van Sky Sports.

Verstappen staat na drie uitvalbeurten voor een zware taak zondag in de Britse GP, de tiende race van het seizoen. De Nederlander jaagt op eerherstel. Met de tweede plaats van vorig jaar in het achterhoofd moet Silverstone een einde maken aan alle ellende van de afgelopen weken.

Balans

Dan moet er nog wel wat gebeuren. "Ik had vandaag geen problemen met de techniek", liet hij na de eerste trainingen op zijn website weten. "De rondetijden zijn alleen nog niet snel genoeg. Ook moeten we nog wat aan de balans werken om wat tijd te vinden. De auto voelde in de eerste sessie beter dan in de tweede."

Red Bull Racing
@redbullracing
Max finishes FP1 in P3 with a 1:29.604 and Daniel P4 with a 1:29.942 #BritishGP 🇬🇧
1 jaar geleden

De vijfde plaats, achter Valtteri Bottas, Lewis Hamilton, Kimi Räikkönen en Sebastian Vettel, was volgens de Nederlander het maximaal haalbare in de tweede training.

Zondag zou het volgens Verstappen wel eens een slijtageslag voor de banden kunnen worden. "De banden hebben het hier zwaar. Ik denk dat een keer stoppen niet realistisch is in de race."

Schepje bovenop

Verstappen was twee keer sneller dan teamgenoot Daniel Ricciardo. De Australiër is echter overtuigd dat Red Bull er voor zondag nog een schepje bovenop kan doen.

"In de kwalificatie moet het mogelijk zijn het duel met Ferrari aan te gaan. We hebben vandaag veel geleerd. Er moet verbetering mogelijk zijn."

STER Reclame