Eloy Room troost Gevaro Nepomuceno, die een penalty miste voor Curaçao tegen El Salvador

Gold Cup alweer bijna voorbij voor Curaçao

De voetballers van Curaçao hebben ook hun tweede groepswedstrijd verloren in de Gold Cup. Ze gingen in Denver met 2-0 onderuit tegen El Salvador, nadat eerder al Jamaica met dezelfde cijfers te sterk was gebleken voor de Gold Cup-debutant.

Om als een van de twee beste nummer drie toch nog kans te maken op een plek in de kwartfinales van het continentale kampioenschap voor landen uit Midden- en Noord-Amerika, moet Curaçao zijn laatste groepsduel winnen van Mexico, veruit het sterkste land in de poule.

Stand in Groep C

1. Mexico 2-4 (3-1)
2. Jamaica 2-4 (2-0)
3. El Salvador 2-3 (3-3)
4. Curaçao 2-0 (0-4)

Ook tegen El Salvador stonden er weer de nodige eredivisiespelers in de basis bij Curaçao. Zo stond Vitesse-keeper Eloy Room onder de lat en waren ook Willem II-verdediger Darryl Lachman en Go Ahead Eagles-aanvaller Jarchinio Antonia van de partij. Evenals Leandro Bacuna van Aston Villa.

Zij konden niet voorkomen dat Gerson Mayen na 21 minuten voor de 1-0 zorgde en dat het drie minuten later al 2-0 was door een goal Rodolfo Zelaya.

Gemiste penalty

Gevaro Nepomuceno had Curaçao, dat onlangs nog de Caribbean Cup won en daardoor vol zelfvertrouwen begon aan de Gold Cup, terug in de wedstrijd kunnen brengen, maar hij miste vlak voor rust een strafschop.