Verstappen houdt de moed erin

Aangepast
Daniel Ricciardo en Max Verstappen tijdens een handtekeningensessie in Canada AFP

Het Formule 1-seizoen verloopt voor Max Verstappen tot dusver desastreus. In zijn laatste zeven races wist hij, veelal door pech, vijf keer de finish niet te halen. Desondanks blijft de Limburger positief en lijkt hij niet van zijn stuk te brengen.

"Ik probeer gewoon altijd mijn best te doen en dan zien we het wel. Als je bij de pakken neer gaat zitten, schiet je daar niks mee op, dus je moet positief blijven en het beste ervan proberen te maken", laat hij weten op zijn website.

"Het is de hele tijd weer wat anders dat fout gaat. Je lost het wel op, maar dan gebeurt er weer wat anders. Ik hoop dat het nu een keer klaar is en dat we gewoon een race kunnen uitrijden."

Christian Horner AFP

Indrukwekkende speech

Na de GP van Oostenrijk van zondag toog Verstappen naar Engeland voor testen in de Red Bull-fabriek in Milton Keynes. Daar sprak hij ook de medewerkers toe. Volgens teambaas Christian Horner was het een indrukwekkende speech.

"Gezien zijn 19-jarige leeftijd was ik erg onder de indruk. Hij vertelde dat wij allemaal in hetzelfde schuitje zitten, dat we een team zijn en dat niet alles in de afgelopen races volgens plan is verlopen", aldus Horner tegenover Motorsport.com.

"Hij sprak bemoedigende woorden en motiveerde hen met het feit dat er progressie te zien is. En het tij zal keren, daar twijfel ik niet aan."

"Dat doe ik wel vaker", zegt Verstappen. "Het is altijd goed als een coureur in de fabriek is en dat motiveert de mensen ook. Er wordt lang doorgewerkt en daar heeft niet iedereen altijd evenveel zin in. Als je ze dan in persoon aanspreekt, denk ik dat ze weer harder vooruitkunnen."

Verstappen rijdt semi-virtueel rond op Silverstone

Updates

De tiende grand prix van het seizoen, op het befaamde circuit van Silverstone, gaat echter een lastige worden, denkt Verstappen. "Met de nieuwe auto's neem je veel bochten vol gas, dan is het dus eigenlijk één recht stuk. Dat is wat minder ideaal."

"Ik verwacht dat we nog steeds het derde team zijn. Hoe dicht we bij de top zitten, is moeilijk te zeggen. We hebben wel weer wat updates voor de auto meegenomen."

STER Reclame