Donald Trump jr. (archief)
NOS NieuwsAangepast

Senaat wil Trump jr. horen over banden met Moskou

Donald Trump jr. is gevraagd om te komen getuigen voor de juridische commissie van de Senaat over zijn mogelijke banden met Rusland tijdens de verkiezingscampagne vorig jaar. De voorzitter van de juridische commissie van de Senaat heeft Trump jr. per brief uitgenodigd.

De Republikeinse senator Chuck Grassley uit Iowa zei dat Trump jr. desnoods moet worden gedagvaard. Grassley wil dat Trump jr. snel verschijnt voor de commissie, liefst komende week al.

Iedereen die zo'n verzoek krijgt om te getuigen, zou dat moeten doen.

Voorzitter Paul Ryan

De Republikeinse voorzitter Paul Ryan van het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden vindt dat Donald Trump jr. aan de oproep gehoor moet geven. "Iedereen die zo'n verzoek krijgt om te getuigen, zou dat moeten doen", zei Ryan op zijn wekelijkse persconferentie.

Of dat in het openbaar moet gebeuren, liet hij in het midden. Ryan zei dat het aan de getuige en de commissies van de Senaat en het Huis van Afgevaardigden is om daarover te beslissen.

Deze week zei Ryan al dat het belangrijk is dat de zaak over de ontmoeting van Trump jr. met een Russische advocate tot op de bodem wordt uitgezocht. Trump jr. zou vorig jaar door de vrouw belastende informatie zijn beloofd over de Democratische kandidaat Hillary Clinton.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl