Venus Williams
NOS Sport

Venus Williams overtuigend naar finale Wimbledon

Twintig jaar na haar eerste grandslamfinale, op de US Open, staat Venus Williams opnieuw in de eindstrijd van een grand slam, Wimbledon. De geroutineerde Amerikaanse bereikte de finale in Londen door de Britse favoriete Johanna Konta te verslaan: 6-4, 6-2.

De 37-jarige Williams, die al vijf keer de titel veroverde op Wimbledon en in 2009 voor het laatst in de finale stond, kreeg de zege zeker niet cadeau. De elf jaar jongere Konta dicteerde de rally's in de eerste set. Ze kreeg op 4-4 een kans om te breken, maar Williams werkte die weg. Een game later sloeg de Amerikaanse op haar beurt wel toe.

Britse fans laten zich horen

In het tweede bedrijf lieten de Britse fans in en rond het stadion zich nog maar eens extra horen, maar Konta kon het momentum niet terugvinden. Williams hield de regie in handen en stelde de winst met twee breaks veilig.

Het is voor het eerst sinds 2003 dat Williams in een jaar ten minste twee grandslamfinales bereikt. Ook toen betrof het de finales van de Australian Open en Wimbledon, die ze beide verloor. Begin dit jaar moest Venus Williams in de Australian Open-finale buigen voor haar zus Serena, die wegens zwangerschap afwezig is op Wimbledon.

Venus gaat Serena om advies vragen

"Het publiek was natuurlijk op de hand van Johanna, maar iedereen toonde zich sportief", sprak Willilams na afloop.

"Nog een overwinning, dat zou fantastisch zijn, ik ga daarvoor alles geven", keek ze alvast vooruit naar finale, waarin ze het tegen de Spaanse Garbiñe Muguruza opneemt.

"Muguruza houdt van grastennis. Ze heeft hier tegen Serena gespeeld (in de finale van 2015, red.), dus ik ga haar maar om advies vragen."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl