EPA/NOS

Goedemorgen! Het blijft op de meeste plekken droog. Het is wisselend bewolkt, maar de zon laat zich geregeld zien. Het wordt 18 tot 21 graden. Morgen meer buien en kans op onweer.

Wat heb je gemist?

Toeriste komt om door 'jetblast' vertrekkend vliegtuig op Sint Maarten

Een toeriste op Sint Maarten is omgekomen nadat ze door een vliegtuig werd weggeblazen op Maho Beach. Het strand ligt aan het begin van een startbaan van de luchthaven op het eiland.

De vrouw viel met haar hoofd tegen een betonblok. De luchthaven van Sint Maarten staat bekend om zijn korte start- en landingsbaan, waardoor de vliegtuigen extreem laag aanvliegen en soms maar enkele tientallen meters boven de strandgangers vliegen.

Het vliegveld van Sint Maarten ligt vlak bij het strand en de hotels ANP

'Over zeven jaar is de elektrische auto per kilometer goedkoper'

Over zeven jaar is de elektrische auto goedkoper in het gebruik dan een auto waar benzine of diesel in moet. Dat voorspelt het economisch onderzoeksbureau van ING.

De auto's met klassieke verbrandingsmotoren zullen uit het straatbeeld verdwijnen, in 2035 worden er alleen nog maar elektrische auto's verkocht, verwachten de onderzoekers.

Video: IS-strijders Mosul geven zich over aan Iraakse leger

Iraakse militairen hebben beelden verspreid van de overgave van vermoedelijke IS-strijders in Mosul. De beelden zijn dinsdag en woensdag gemaakt. De Iraakse premier Abadi riep zondag de overwinning uit op Islamitische Staat in de stad.

IS-strijders geven zich over in Mosul

President Trump neemt zijn zoon niks kwalijk

De Amerikaanse president Trump wist niet van de bijeenkomst die zijn zoon Donald Trump jr. had met een Russische advocate. Dat zegt hij tegen persbureau Reuters. Trump jr. heeft contact gehad met een advocate die hem belastende informatie over Hillary Clinton had beloofd.

De president neemt het zijn zoon niet kwalijk dat hij erheen ging. Hij denkt dat veel mensen naar die bijeenkomst toe zouden zijn gegaan.

Donald Trump jr. Reuters

Juno stuurt foto's van Jupiter's 'grote rode vlek' naar aarde

Ruimtesonde Juno heeft voor het eerst foto's van de grote rode vlek op de planeet Jupiter naar aarde gestuurd. De Amerikaanse ruimtevaartorganisatie heeft foto's van de missie naar buiten gebracht. Juno vloog maandag over het natuurfenomeen heen.

Verder vandaag...

De Amerikaanse president Trump bezoekt Frankrijk. Hij is daar op uitnodiging van de Franse president Macron. De landen willen de banden aanhalen, na eerdere botsingen over het klimaatakkoord van Parijs.

In Groot-Brittannië neemt de rechter vandaag een beslissing over de vraag of de doodzieke baby Charlie wel of niet verder mag worden behandeld. Zijn ouders willen dat hij een experimentele behandeling krijgt in de VS, maar artsen in Groot-Brittannië werken daar niet aan mee.

De Raad van State behandelt de 20 beroepsschriften die tegen het gasbesluit van het kabinet zijn ingediend. Er mag van de regering jaarlijks 21,4 miljard kuub Gronings gas worden gewonnen. Dat geldt voor een periode van vijf jaar.

Voor het eerst is Nederland gastland voor het WK Schapendrijven. Het WK werd traditioneel altijd georganiseerd in Schotland, Engeland of Ierland. De wedstrijden beginnen vandaag.

Serge van der Zweep over de tactiek die hij gebruikt bij het WK Schapendrijven

In Lichtenvoorde begint de Zwarte Cross. Het festival met modder, motoren en muziek duurt tot en met zondag.

En de Amsterdam Fashion Week gaat vandaag van start. In deze editie staan er veel designers geprogrammeerd die duurzaam bezig zijn.

Fijne dag!

STER reclame