De dieren kunnen haast geen kant meer op AFP

Door hevige regenval in de Indische deelstaat Assam is het grootste gedeelte van het leefgebied van de Indische neushoorn in het nationale park Kaziranga overstroomd. Stropers kunnen de dieren daardoor veel makkelijker opsporen, schrijft CNN.

Tachtig procent van het ruim 400 vierkante kilometer grote park staat onder water. De neushoorns zoeken daarom hoger gelegen gebied op, dat grotendeels buiten de grenzen van het park ligt. Stropers hebben bij eerdere overstromingen ook al van de gelegenheid gebruik gemaakt om op de dieren te jagen.

Bedreigde diersoort

De Indische neushoorn is een bedreigde diersoort. Het park heeft een grote bijdrage geleverd aan het voortbestaan van de soort door alert te zijn op stropers. Zeventig procent van de Indische neushoorns bevinden zich in dit nationale park. Buiten het park is het moeilijker voor de autoriteiten om de dieren te beschermen.

Ook andere dieren die in het park voorkomen, zoals tijgers en olifanten, lopen door de overstroming meer risico om het doelwit van stropers te worden.

STER reclame