Roger Federer
NOS SportAangepast

Federer in straight sets naar halve finales

Roger Federer is voor de twaalfde keer doorgedrongen tot de halve eindstrijd op Wimbledon. De Zwitser won eenvoudig met 6-4, 6-2, 7-6 (4) van Milos Raonic en stuit nu op Tomás Berdych.

Voor Federer was het de honderdste wedstrijd op Wimbledon en de vijftigste kwartfinale op een grandslamtoernooi. De 36-jarige Zwitser verloor vorig jaar in Londen in de halve finales van Raonic, maar de Canadees (6) had aanvankelijk niets in te brengen tegen de nagenoeg foutloos spelende Federer.

In de derde set had Federer het een stuk zwaarder. Zo werkte hij in totaal vijf breekkansen weg en poetste hij in de tiebreak een 3-0 achterstand weg.

Na de uitschakeling van Andy Murray en Novak Djokovic eerder op woensdag is Federer de hoogstgeplaatste speler in de halve finales en nu ook de grote favoriet voor de titel.

"De mogelijkheid om uitgeschakeld te worden is er voor eenieder van ons", reageerde de Zwitser op het nieuws dat hij als enige van de 'grote vier' in de halve finales staat. "Ik hoop dat Novak en Andy goed kunnen herstellen. En ik ben overtuigd dat Rafa sterk terug zal komen."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl