NOS VoetbalAangepast

'Bewijs tegen Benzema in afpersingszaak onvoldoende'

Karim Benzema kan opgelucht ademhalen. De spits van Real Madrid is al twee jaar verwikkeld in een gerechtelijk onderzoek vanwege zijn betrokkenheid bij de afpersing van collega Mathieu Valbuena.

Dinsdag oordeelde het hooggerechtshof in Frankrijk dat justitie momenteel onvoldoende bewijs heeft voor een rechtszaak tegen de spits.

Mathieu Valbuena en Karim Benzema bij de Franse ploeg in 2014.

De naam van Benzema dook eind 2015 op in de geruchtmakende zaak, die draaide rond een seksvideo van collega-international Valbuena. Die zou 150.000 euro hebben moeten betalen aan een vriend van Benzema om te voorkomen dat deze video openbaar zou worden gemaakt.

Benzema zou hierbij - net als aanvaller Djibril Cissé - als bemiddelaar hebben opgetreden.

Na de uitspraak van het hooggerechtshof lijkt justitie weinig basis meer te hebben voor een rechtszaak tegen Benzema, of er moeten nieuwe feiten op tafel komen. "Het kan nu niet anders dan dat het hele proces geannuleerd moet worden", zei zijn advocaat in Franse media.

Mathieu Valbuena valt Karim Benzema in de armen na diens 3-0 tegen Honduras bij het WK in 2014.

Sinds het begin van de rechtszaak heeft bondscoach Didier Deschamps de spits niet meer opgeroepen voor het Franse nationale elftal. De 81-voudig international (27 doelpunten) miste daardoor onder meer het EK van 2016 in eigen land. Met Real Madrid won Benzema in de tussentijd wel twee keer op rij de Champions League.

Ook Valbuena, die deze zomer overstapte van Olympique Lyonnais naar Fenerbahçe, speelde geen minuut meer voor Les Bleus. Aanvankelijk kreeg Benzema ook een contactverbod (met Valbuena) opgelegd. In november 2016 begroeven Valbuena en Benzema onderling de strijdbijl.

Inmiddels zijn beide spelers weer beschikbaar voor het Franse elftal, dat op 31 augustus de belangrijke WK-kwalificatiewedstrijd tegen Nederland op het programma heeft.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl