Gertjan Verbeek uitgeschakeld in het Duitse bekertoernooi Pro Shots

Gertjan Verbeek is twee weken voor de start van het nieuwe seizoen ontslagen bij VfL Bochum. De 54-jarige trainer had nog een contract tot 2018 bij de club uit de tweede Bundesliga.

Het besluit van de club kwam voor Verbeek niet als een verrassing. "Er zat ruis op de lijn en in die zin had ik het wel zien aankomen", zegt hij in een eerste reactie.

"Het is beter om na drie weken uit elkaar te gaan dan het nog eens vijf weken uit te stellen en te wachten op de resultaten. Als je elkaar niet meer volledig vertrouwt, dan moet je als nette mensen uit elkaar gaan. En dat hebben we gedaan."

Verbeek: dit is natuurlijk nooit leuk

Verbeek werkte sinds december 2014 in Bochum. "In mijn eerste volledige jaar zijn we vijfde geworden en hebben we aantrekkelijk gespeeld, maar mede door blessureleed viel het vorig seizoen tegen. Daarna kwamen we niet meer op een lijn te zitten."

Ondanks de breuk houdt Verbeek een goed gevoel over aan zijn periode bij Bochum. "Ik heb hier twee en een half jaar met heel veel plezier gewerkt en verwijt de club helemaal niets."

'Vakmanschap Verbeek onomstreden'

In een verklaring van de club wordt Verbeek, die eerder trainer was van Heracles Almelo, sc Heerenveen, Feyenoord, AZ en 1. FC Nürnberg, geprezen. "Het vakmanschap van Gertjan Verbeek is onomstreden. Desondanks zijn wij tot de conclusie gekomen dat wij een andere trainer nodig hebben om onze doelen te bereiken", aldus technisch directeur Christian Hochstätter.

Volgens de krant Bild wordt Ismail Atalan, nu nog coach van Sportfreunde Lotte uit de derde Liga, Verbeeks opvolger. Met Lotte bereikte Atalan afgelopen seizoen verrassend de kwartfinales van de DFB Pokal, waarin Borussia Dortmund te sterk was.

STER reclame