NOS VoetbalAangepast

Bram Castro: de keeper die ging en weer heel snel terugkeerde

Bram Castro bleek niet de keeper te zijn die AA Gent zocht

Een droomscenario dat al in duigen viel voordat het goed en wel begonnen was. Bram Castro wilde dolgraag dichter bij zijn familie in België zijn. Dus was een contract bij AA Gent de ideale oplossing. Dacht-ie. Want uiteindelijk bleek de gedroomde uitkomst toch iets minder mooi.

Heracles gunde de 34-jarige doelman een transfer. De Almelose club wist van de heimwee van Castro en zou bovendien nog een kleine transfervergoeding krijgen. Dus pakte Castro vorige week zijn koffers en reisde af naar Gent.

Alles anders

Eenmaal in België liep alles anders dan gepland. De medische keuring was niet het probleem. Maar al snel kreeg Castro door dat hij helemaal niet de keeper was die AA Gent zocht.

"Ik ben een keeper die het moet hebben van positiespel en organisatie. Ik sta niet als een kat in de goal die zijn benen twee meter de lucht in gooit. Blijkbaar zochten ze dat wel. Dat meningsverschil liep zo hoog op dat we besloten om niet met elkaar in zee te gaan."

En zo keerde Bram Castro dus een week later alweer terug in Almelo. Een ervaring rijker en een illusie armer. "Gelukkig steunen mijn vrouw en kinderen me in alles wat ik doe. Maar dit is wel een tik. Eerst hielden ze rekening met mijn terugkeer en nu wordt alles weer anders. Ik ben nu weer bij de club waar ik me thuis voel."

Stegeman opgelucht

Heracles-trainer John Stegeman slaakte een zucht van opluchting toen hij hoorde dat Castro terugkeerde. "We waren al bezig met een opvolger en dat was niet makkelijk. Gelukkig hebben we de tijd genomen, anders hadden we nu een extra keeper gehad. Bram is een uitstekende keeper en een verlengstuk van mij in het veld. Ik vind het jammer voor hem, maar ik ben blij dat hij terug is."

Stegeman: blij voor de club, jammer voor Castro
Bram Castro: dit is een tik

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl