Abdelhak Nouri
NOS VoetbalAangepast

Hart Nouri functioneert normaal, hersenonderzoek volgt nog

Goed nieuws voor Abdelhak Nouri. Volgens een woordvoerder van Ajax heeft cardiologisch onderzoek uitgewezen dat het hart van de speler zelfstandig functioneert en dat het geen blijvende schade heeft opgelopen.

In een later stadium zal onderzocht worden hoe het zit met eventuele hersenschade en de kans op volledig herstel. Zolang Nouri nog in slaap wordt gehouden, kunnen de hersenfuncties niet nader onderzocht worden.

Nouri zakte zaterdag in elkaar tijdens een oefenduel van Ajax tegen Werder Bremen op het trainingskamp in Oostenrijk. De 20-jarige middenvelder werd langdurig gereanimeerd op het veld en per traumahelikopter naar een kliniek in Innsbruck vervoerd. Het bleek te gaan om hartritmestoornissen.

Abdelhak Nouri werd per helikopter naar het ziekenhuis vervoerd

De selectie van Ajax stapte maandag in Amsterdam weer het veld op. De spelers mochten zelf kiezen of ze wilden trainen. "Allerlei emoties lopen door elkaar heen. Het verschilt heel erg per persoon hoe ze hiermee omgaan", zei trainer Marcel Keizer. "Twee jongens die van Jong Ajax zijn aangesloten, wilden niet trainen. Prima, dan moeten ze dat niet doen. Iedereen houdt van 'Appie', of je wel of niet traint maakt niet uit."

Ajax zou morgen een oefenduel spelen tegen Rijnsburgse Boys, maar dat is afgelast. De spelersgroep van de Amsterdammers acht zichzelf niet in staat om te spelen. De vriendschappelijke wedstrijd tegen het Griekse PAOK Saloniki die voor zaterdag stond gepland, gaat wel door. Dat duel wordt zonder publiek gespeeld.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl