Angelique Kerber
NOS SportAangepast

Kerber naar huis, Halep wel naar laatste acht op Wimbledon

Garbine Muguruza heeft zich ten koste van Angelique Kerber geplaatst voor de kwartfinales van Wimbledon. De Spaanse versloeg Kerber in een hoogstaande wedstrijd met 4-6, 6-4, 6-4. De Duitse zal door die nederlaag afgelost worden als de mondiale nummer één.

Muguruza, verliezend finaliste in 2015, zocht tegen de verliezend finaliste van vorig jaar veelal de aanval en Kerber verdedigde zich met hand en tand. Dat leverde prachtige rally's en punten op. In totaal werden er ruim tachtig winners geslagen.

Kerber liet in de zevende game van de derde set vier breakpoints onbenut en dat bleken dure missers. Drie games later capituleerde ze namelijk op het derde matchpoint van de Spaanse.

Simona Halep na het bereiken van de kwartfinales op Wimbledon

De nummer twee van de wereld, Simona Halep, staat wel in de kwartfinales. De Roemeense was geduldig tegen Viktoria Azarenka en zegevierde met 7-6 (3), 6-2. De Wit-Russin werd in december moeder en maakte eind juni pas haar rentree.

De tweevoudig grandslamwinnares liet bij vlagen uitstekend tennis zien, maar kwam na zeven maanden afwezigheid duidelijk tekort, getuige haar 32 afzwaaiers.

Halep kan nieuwe nummer één worden

Halep stuit hierna op Johanna Konta, die in een spannend duel de Française Caroline Garcia de baas was: 7-6 (3), 4-6, 6-4. Als Halep de Engelse verslaat, wordt ze de nieuwe nummer één van de wereld. Verliest ze, dan lost Karolina Plisková Kerber af aan kop van de ranglijst af, hoewel de Tsjechische vorige week donderdag al werd uitgeschakeld in Londen.

Ook Williams naar kwartfinales

Ook Venus Williams heeft de laatste acht op Wimbledon bereikt. Williams rekende in twee sets af met de Kroatische Ana Konjuh: 6-3, 6-2. Daarmee passeert ze haar zus Serena op de lijst van speelsters met meeste kwartfinales in Londen.

Serena kwam tot twaalf kwartfinales, Venus schaarde zich voor de dertiende keer bij de laatste acht. Martina Navratilova is recordhoudster met twintig kwartfinales op Wimbledon.

Jelena Ostapenko

Jelena Ostapenko heeft voor het eerst de kwartfinales van Wimbledon bereikt. De als dertiende geplaatste Letse was in de vierde ronde de Oekraïense Jelina Svitolina de baas met 6-3,7-6 (6).

Roland Garros-winnares door

De 20-jarige Ostapenko verraste vorige maand in Parijs met de titel op Roland Garros, waar ze haar opponentes vloerde met risicovol, aanvallend spel. In Londen hanteert ze die tactiek ook succesvol, maar tegen Svitolina, de nummer vier van de plaatsingslijst, haperde de motor plots op 5-2 in de tweede set.

De afzwaaiers vlogen van haar racket en Ostapenko verloor vier games op rij en liet vijf matchpoints liggen. De missers deerden haar niet, want in de tiebreak lukte er weer meer dan er fout ging.

Svetlana Koeznetsova

Svetlana Koeznetsova drong in Londen voor het eerst in tien jaar door tot de laatste acht. De Russin, die drie keer de kwartfinales haalde maar nimmer verder kwam, boekte een overtuigende zege op Agnieszka Radwanska. Ze won met 6-2, 6-4.

De 32-jarige Koeznetsova liet de Poolse kansloos en boekte haar veertiende zege in hun achttiende ontmoeting. Ze leverde in anderhalf uur geen enkele keer haar service in en sloeg 37 winners.

De vier jaar jongere Radwanska, in 2012 verliezend finaliste, verzette zich wel en overleefde vroeg in de tweede set in een ruim tien minuten durende game zes breakpoints. Het bleek echter uitstel van executie.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl