NOS Voetbal Aangepast

Koeman was de reden waarom Rooney voor Everton koos

Wayne Rooney had de clubs voor het uitkiezen, maar Ronald Koeman gaf voor hem de doorslag terug te keren naar Everton. "Hij heeft me een paar keer gesproken en wilde me heel graag naar de club halen. Dat deed me heel veel. Toen was de keus wel duidelijk."

Rooney: gesprekken met Koeman deden me veel

Koeman is blij dat de transfer is afgerond. "Hij is nog maar 31. Ik twijfel niet aan z'n kwaliteiten. Hij heeft ervaring met titels winnen. Dat hebben andere spelers niet, behalve misschien Gareth Barry en Davy Klaassen is er nu ook bij."

De Nederlander gaat verder. "Ze hebben geen titels gewonnen, alleen op het WK onder 20. Maar niet in de Premier League en ze hebben nooit een beker gewonnen. Wayne heeft daar wel ervaring mee en die ervaring kan hij overbrengen op de andere spelers."

Everton-pyjama's

Rooney speelde de afgelopen dertien jaar voor Manchester United, maar Everton is zijn jeugdliefde. "De afgelopen 13 jaar droegen de kinderen en ik thuis Everton-pyjama's. Dat kon ik maar beter niet vertellen. Het is fantastisch om daar weer te gaan spelen. "

STER reclame