EVN

De topman van Airbnb, Brian Chesky, gaat contact opnemen met de vrouw die dit weekend van een Amsterdamse trap viel na een duw door een Airbnb-verhuurder. Dat zegt David King, directeur diversiteit bij Airbnb, in een reactie tegen de NOS. Hij noemt het onacceptabel en weerzinwekkend. De verhuurders van het appartement zijn van de site verwijderd.

"Deze verschrikkelijke en buitensporige behandeling van leden van onze gemeenschap gaat in tegen alles waarvoor Airbnb staat. Onze ceo Brian Chesky en ik zullen contact opnemen met de getroffen gasten", zegt King.

'Weerzinwekkend gedrag'

"We zullen de hardste maatregelen nemen die we kunnen tegen zulk weerzinwekkend gedrag", vervolgt King. "Dat is met inbegrip van het levenslang bannen van personen van ons platform en het helpen van politie en justitie met hun onderzoek en mogelijke strafrechtelijke vervolging. Niemand zou ooit zo behandeld mogen worden, het is onacceptabel."

Airbnb verhuurder duwt vrouw van de trap

De politie in Amsterdam heeft de man zaterdag opgepakt. Hij is verhoord en zondag weer vrijgelaten. Het Openbaar Ministerie gaat nu beslissen over vervolging. De man duwde de vrouw omdat ze te laat zou zijn met uitchecken. Na de val rent hij de trap af en roept tegen iemand boven aan de trap dat die een ambulance moet bellen. De vrouw moest met inwendige bloedingen naar het ziekenhuis.

Het slachtoffer is een zwarte medewerker en vriendin van de Zuid-Afrikaanse fotograaf Zanele Muholi, wiens werk sinds dit weekend in het Stedelijk Museum wordt geëxposeerd. Muholi plaatste een video van het incident op Instagram en zei dat er sprake was van racisme. Of Airbnb het hiermee eens is, wil het bedrijf in antwoord op vragen van de NOS niet zeggen.

STER reclame