NOS NieuwsAangepast

Wekdienst van 10 juli: dit gebeurde terwijl je sliep

Goedemorgen, het wordt een wisselend bewolkte dag met soms ook zon. In de loop van de middag komen vanuit het zuiden buien opzetten met kans op onweer. Met 24 tot 27 graden wordt nog zomers warm op veel plaatsen.

Wat heb je gemist?

Een groep Europarlementariërs dreigt tegen alle brexit-afspraken met de Britten te stemmen. Ze vinden dat het Verenigd Koninkrijk te vaag blijft over de rechten van EU-burgers na de brexit, blijkt uit een brief die is geschreven door Europarlementariër Guy Verhofstadt en ondertekend door de fractievoorzitters van alle grote partijen. De Britse voorstellen om EU-burgers hun verblijfsvergunning af te nemen leiden tot veel onvrede in het Europees Parlement.

Guy Verhofstadt

In Noord-Londen heeft een grote brand gewoed in de populaire markt Camden Lock Market. Op beelden uit de Britse hoofdstad is te zien dat de vlammen uit het dak sloegen. Zo'n zeventig brandweerlieden werden ingezet om het vuur te bestrijden. Het is nog niet duidelijk of er slachtoffers zijn gevallen.

Toeristische Camden Lock Market in Londen in brand

In Amsterdam-West is een explosief onder een auto ontploft. Volgens de politie raakte de onderkant van de auto daardoor beschadigd. Het is niet duidelijk welk soort explosief is gebruikt. Ook de achtergrond van de ontploffing is niet duidelijk. Niemand raakte gewond.

Explosief onder auto in Amsterdam

Het campagneteam van Donald Trump heeft vorig jaar een ontmoeting gehad met een advocaat die banden heeft met het Kremlin. De verwachting was dat de vrouw belastende informatie over de Democratische presidentskandidaat Clinton bij zich had, schrijft The New York Times. Of die informatie ook is gedeeld, is niet bekend. Trump zelf was niet aanwezig en zijn advocaten zeggen dat hij er ook niet van de op hoogte was.

Donald Trump, Jared Kusner en Donald Trump jr.

De politie van Costa Rica heeft een 22-jarige Colombiaan opgepakt die dreigde met een aanslag tijdens een concert van Ariana Grande. De Amerikaanse zangeres gaf gisteravond een optreden in San José. Via sociale media waren er Arabische teksten verspreid met het dreigement. Agenten konden al snel achterhalen dat het mobieltje van de man was gebruikt.

Ariane Grande

En verder vandaag...

De rechter doet uitspraak in een opvallende zaak. Een moeder eist een schadevergoeding van de Haagse Maria Montessorischool, omdat haar twee dochters de schoolfotograaf hebben gemist. De klassenfoto's werden gemaakt tijdens het offerfeest en daardoor konden de kinderen niet op de foto.

En vandaag start een onderzoek naar de sterkte van het asfalt op de dijken. Bij de proef worden stroken oud asfalt uit de dijk bij het Lauwersmeer gebruikt. Die zijn daar eerder dit jaar uitgezaagd. In een simulatie met zware golven wordt gekeken hoelang het duurt voor het asfalt bezwijkt.

Na de spectaculaire etappe van gisteren geniet de Tourkaravaan van de eerste, welverdiende rustdag. In Radio Tour de France, het Tourjournaal en De Avondetappe besteedt de NOS uiteraard wel veel aandacht aan de Tour de France.

Fijne dag!

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl