Een steunbetuiging van Ajax in de fanshop Martijn Hilhorst - Twitter

Het nieuws over Ajacied Abdelhak Nouri, die zaterdag tijdens een oefenduel met Werder Bremen door hartritmestoornissen in elkaar zakte, is in de (internationale) voetbalwereld hard aangekomen.

Ajax krijgt veel steunbetuigingen. Van concurrenten als Feyenoord en PSV, de KNVB en oud-spelers als Arek Milik en Miralem Sulejmani; iedereen leeft mee met de Amsterdamse club en de 20-jarige middenvelder, die nog altijd in het ziekenhuis in Innsbruck ligt, maar wel buiten levensgevaar is.

De selectie van Ajax keerde zaterdagavond terug in Amsterdam. Marcel Keizer, die vorig seizoen als trainer van Jong Ajax veel met Nouri gewerkt heeft, reageerde aangeslagen. "Appie is onderdeel van Ajax 1, maar Appie ís ook echt Ajax. Hij komt van de jeugdopleiding, iedereen hier kent hem."

Ajaxcoach Keizer: de groep is aangeslagen

Ex-aanvoerder Davy Klaassen, die Ajax deze zomer inruilde voor Everton, schrijft op Twitter: "Stay strong Appie." Oud-trainer Frank de Boer laat via Instagram weten geschrokken te zijn door het nieuws. "Blijf sterk. Je hebt de wereld nog zo veel te laten zien."

De steunbetuiging van Frank de Boer op Instagram Instagram

STER reclame