Mercedes-coureur Valtteri Bottas

Pole voor Bottas, slordige Verstappen op plaats vijf

Max Verstappen heeft in de kwalificatie voor de Grand Prix van Oostenrijk van zondag geen beste beurt gemaakt. Na twee slordig gereden ronden had hij de zesde tijd (1.04,983) achter zijn naam staan. Omdat in zijn laatste poging de gele vlag uit ging, zat een verbetering er niet meer in. Nog los van het feit dat de Red Bull-coureur in die ronde van de baan raakte.

Desondanks start Verstappen de race vanaf positie vijf, omdat Lewis Hamilton weliswaar voor hem eindigde, maar vijf plekken moet inleveren als straf voor een versnellingsbakwissel.

Hamilton kwam tot de derde tijd. Hij moest teamgenoot Valtteri Bottas, die met 1.04,251 het circuitrecord in Spielberg op zijn naam zette, en Ferrari-rijder Sebastien Vettel voor zich dulden.

Verstappen zal met weinig genoegen terugkijken op zijn zaterdagmiddag op nota bene de Red Bull Ring. In zijn eerste vliegende ronde nam hij een bocht te krap, waardoor hij op de curbstones terechtkwam en snelheid verloor. Zijn tweede run om een tijd van betekenis neer te zetten was al evenmin vlekkeloos.

Van een derde poging kwam het niet meer, omdat Romain Grosjean stilviel en iedereen de voet van het gaspedaal moest halen. Bovendien schoot hij in die laatste ronde van de baan en belandde hij in een grindbak.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl