Edwin van der Sar juicht na het Europa League-duel in Lyon
NOS VoetbalAangepast

Van der Sar wil titel, mooi voetbal en slot op transferdeur

Kampioen worden met mooi en aanvallend voetbal, dat is bij Ajax een gangbaar streven, en dus ook voor komend seizoen het uitgangspunt. "De supporters waren enthousiast over ons voetbal. Daar moet nu een stapje bij, met als doel een titel", stelt Ajax-directeur Edwin van der Sar onder de Oostenrijkse zon in het Zillertal, waar de Amsterdammers hun trainingskamp hebben opgeslagen.

Onder trainer Peter Bosz oogstte Ajax afgelopen seizoen veel lof. Met name in thuiswedstrijden was het voetbal vaak attractief. En de prestaties in de Europa League - Ajax reikte tot de finale - zorgden voor een positieve sfeer, die er ondanks het uitblijven van een tastbare prijs wel degelijk was in Amsterdam.

'De geknipte man'

"Maar in topsport gaat het om winnen. Het is zaak voor de hele club om dat voor de fans waar te maken komend seizoen", aldus Van der Sar, die erop vertrouwt dat Marcel Keizer, de opvolger van de vertrokken Bosz, daar de geknipte man voor is.

  • ANP
    Hoofdtrainer Marcel Keizer overlegt met zijn assistent Aron Winter
  • ANP
    Kasper Dolberg en Klaas-Jan Huntelaar zijn komend seizoen elkaars concurrenten
  • ANP
    Benjamin van Leer op trainingskamp met Ajax in Oostenrijk

De start is in elk geval cruciaal, met wedstrijden in de voorronde van de Champions League op het programma. Daarin maakte Ajax vorig jaar met Bosz een lelijke uitglijder tegen FK Rostov. En ook in de competitie was de start stroef, met een gelijkspel (Roda JC) in de tweede en zelfs verlies (Willem II) in de derde speelronde.

"Keizer heeft wat meer ervaring met de Ajax-filosofie. Hij kent de spelers ook goed. Dus wij nemen aan dat we goede stappen kunnen maken richting die belangrijke wedstrijden. Daar hebben we nog twee à drie weken voor."

Van der Sar: Ajax wil geen spelers meer kwijt

'Geen spelers meer kwijt'

Aan de samenstelling van de selectie zal weinig meer veranderen. Keizer zal het vermoedelijk moeten doen met de groep die nu mee is naar Oostenrijk, inclusief de aankopen Klaas-Jan Huntelaar en Benjamin van Leer. "Maar we houden uiteraard onze oren en ogen open", voegt Van der Sar er nog aan toe.

Wat de directeur betreft, blijft de deur ook dicht voor clubs die aankloppen voor spelers als Kasper Dolberg en Amin Younes. "Wij willen geen spelers meer kwijt. Dat is denk ik het allerbelangrijkste signaal richting de trainer en de fans", klinkt het stellig.

'Discussies in trainersstaf'

Van der Sar gaat in Oostenrijk ook kort in op de uitspraken van cultuurbewaker Dennis Bergkamp, die deze week in Voetbal International liet optekenen dat er, anders dan de media beweerden, van een conflict tussen hem en Bosz absoluut geen sprake is geweest.

Van der Sar sprak na het vertrek van Bosz van een "verschil van inzicht". Achter die woorden blijft hij staan. "Uiteraard zijn er discussies gaande in de trainersstaf. Anders word je meestal ook niet beter. Je kunt niet allemaal dezelfde mening hebben. Dennis voelde zich verkeerd aangepakt in de pers", besluit hij.

Van der Sar: Bergkamp voelde zich verkeerd aangepakt

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl