Andy Murray
NOS SportAangepast

Murray komt net voor duisternis met de schrik vrij

Andy Murray heeft diep moeten gaan om een plek in de achtste finales van Wimbledon veilig te stellen. De titelverdediger leek tegen Fabio Fognini af te stevenen op een vijfde set, maar na een knappe inhaalrace klaarde hij de klus toch in vier sets: 6-2, 4-6, 6-1, 7-5.

Murray keek in de vierde set, terwijl het al begon te schemeren, tegen een 5-2 achterstand aan. Maar in plaats van zich vol op een beslissende set te richten, gaf Murray alles wat hij in zich had.

Schitterende slagenwisselingen waren het gevolg. Fognini kreeg maar liefst vijf setpunten, maar kon een verlenging van het aantrekkelijke duel niet afdwingen.

Fabio Fognini

Licht

Bij een vijfde set zou het dak op het centre court dicht moeten, waardoor er met kunstlicht doorgespeeld zou kunnen worden. Zover kwam het dus niet; Murray besloot het duel met een lovegame en een ace op de lijn.

Murray neemt het voor een plek in de kwartfinales op tegen de Fransman Benoît Paire, die verrassend eenvoudig afrekende met de Pool Jerzy Janowicz. Het werd 6-2, 7-6 (3), 6-3.

Jo-Wilfried Tsonga wacht op het verlossende woord

Tsonga-Querrey

Op het moment dat Murray zijn eerste wedstrijdpunt benutte, overlegden Jo-Wilfried Tsonga en Sam Querrey of zij nog wel verder moesten spelen.

Uiteindelijk werd, tot verdriet van het enthousiaste publiek, besloten de partij in de vijfde set bij 6-5 in het voordeel van Querrey af te breken.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl