Rafael Nadal
NOS SportAangepast

Nadal krijgt game vol aces tegen, maar wint in straight sets

Rafael Nadal heeft zich met de nodige pijn en moeite verzekerd van een plek in de vierde ronde. Karen Chatsjanov, een van de beoogde opvolgers van de gevestigde orde, liet de Spanjaard twee sets behoorlijk zweten: 6-1, 6-4, 7-6 (3).

Chatsjanov baarde opzien door in de tweede set een game te winnen zonder dat Nadal de bal ook maar een keer had aangeraakt. Het Britse publiek kon de game met vier aces op een rij wel waarderen en gaf Chatsjanov een open doekje.

Tiebreak

In de derde set was Chatsjanov een aantal keer dicht bij een break, maar Nadal hield ternauwernood stand. Hij haalde met moeite de tiebreak en daarin speelde hij ijzersterk.

Karen Chatsjanov

De 21-jarige Chatsjanov, de nummer 34 van de wereld, staat te boek als een van de grootste talenten op de tour. Hij is een van de uithangborden van de NextGen, zoals de ATP de aankomende lichting spelers noemt. Op Roland Garros haalde de Rus recent de vierde ronde en in aanloop naar Wimbledon was hij halvefinalist in Halle.

Muller

Nadal, in Londen nog zonder setverlies, stuit in de vierde ronde op Gilles Muller, die Aljaz Bedene in drie sets klopte.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl