Kei Nishikori
NOS SportAangepast

Nishikori en gras, dat wil maar niet lukken

Kei Nishikori is er weer niet in geslaagd een onuitwisbare indruk op Wimbledon achter te laten. De Japanner verloor in de derde ronde van Robert Bautista Agut: 6-4, 7-6 (3), 3-6, 6-3.

Dat Nishikori geen liefhebber van grastennis is, blijkt wel uit zijn resultaten. In de vijf graspartijen vóór Wimbledon gaf hij twee keer een walkover en staakte hij drie keer de strijd tijdens de partij. Nishikori haalde in Londen bovendien nog nooit de kwartfinales, in tegenstelling tot de overige drie grandslamtoernooien.

Tegen de oerdegelijke Bautista Agut maakte Nishikori een onrustige indruk (48 onnodige fouten) en toonde hij veel te weinig overtuiging om aanspraak op de winst te maken.

Bautista Agut treft in de achtste finales weer een tegenstander van formaat: Marin Cilic. De als zevende geplaatste Kroaat bleef tegen Steve Johnson voor de derde partij op rij zonder setverlies: 6-4, 7-6 (3), 6-4.

Ook Gilles Müller plaatste zich voor de laatste zestien. De Luxemburgse grasspecialist serveerde zich met onder meer negentien aces langs de Brit Aljaz Bedene: 7-6 (4), 7-5, 6-4.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl