Max Verstappen tijdens de vrije training van Oostenrijk
NOS SportAangepast

Verstappen zoekt limiet op in Spielberg

Max Verstappen heeft zich tijdens de eerste twee vrije trainingen voor de Grand Prix van Oostenrijk voorin het veld gemeld. In de eerste sessie eindigde hij als tweede, in de tweede sessie werd hij vierde.

In beide trainingen, waarin de Brit Lewis Hamilton telkens de snelste van het veld was, schoot de Limburger wel enkele malen van de baan.

Na zijn sterke optreden in de eerste vrije training, kon hij in de tweede sessie enige tijd niet in actie komen wegens remproblemen. Eenmaal op de baan was hij weer snel en klokte hij de vierde tijd achter Hamilton, Sebastian Vettel (Ferrari) en Valtteri Bottas (Mercedes).

"We moeten vanavond nog flink aan de bak om de auto beter af te stellen", reageerde Verstappen. "Ik ben niet ontevreden, maar we zijn er nog niet."

Max Verstapen

Bij de eerste vrije training zette Verstappen de tweede tijd neer, en ook hier ging de Limburger twee keer van de baan.

De Red Bull-coureur gaf 0,190 seconden toe op Hamilton. Bottas zette de derde tijd neer. Vettel noteerde de vierde tijd.

Verstappen reed zijn snelste ronde op de 'supersofts', iets zachtere banden die doorgaans meer snelheid opleveren. De Nederlander was in de slotfase van de training onderweg naar een nog snellere ronde, toen hij spinde.

Verstappen zint op revanche voor zijn uitvalbeurten in de laatste twee races. Hij eindigde vorig jaar in Oostenrijk als tweede.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl