NOS NieuwsAangepast

Zeker 23 Egyptische militairen gedood bij aanslag Sinaï

Bij een bomaanslag in de Egyptische Sinaï-woestijn zijn zeker 23 leden van de Egyptische veiligheidsdienst om het leven gekomen. Onder de doden is een hooggeplaatste militair. Ten minste 33 anderen raakten gewond. De verantwoordelijkheid voor de aanslag is opgeëist door terreurgroep IS.

Vanmorgen ramde een zelfmoordterrorist met een auto een militaire controlepost in de grensplaats Rafah, in het noorden van de Sinaï. Nadat hij zichzelf had opgeblazen, vielen tientallen gemaskerde militanten de post aan.

Ze hebben de controlepost, waar zo'n zestig militairen waren, ongeveer anderhalf uur beschoten. Na de aanval hebben ze de post geplunderd, wapens en munitie zijn buitgemaakt. Het is onduidelijk of er ook gepantserde voertuigen zijn gestolen. Die stonden voor de aanval wel bij de post.

Moeilijk te verdedigen

Hoge militairen hebben in het verleden geklaagd over de ligging van de controlepost, die volgens hen moeilijk te verdedigen is.

Er zijn vaker aanslagen in het gebied. Sinds 2013 zijn honderden militairen en agenten om het leven gekomen door aanvallen van radicaal-islamitische strijdgroepen, veelal gelieerd aan IS.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl