NOS Voetbal

'ADO uit geldproblemen na flinke storting grootaandeelhouder'

ADO Den Haag kan zonder financiële problemen aan het nieuwe seizoen beginnen. Volgens De Telegraaf heeft de club een storting ontvangen van 3,9 miljoen euro van grootaandeelhouder United Vansen. Daarmee zijn deze week al spelers binnengehaald: Donny Gorter, Lex Immers en Bas Kuipers.

Met de nieuwe betaling wil United Vansen de relatie met de Haagse club weer nieuw leven inblazen. De afgelopen seizoenen verliepen moeizaam met eigenaar Wang Hui aan het roer. De Chinees was vaak onbereikbaar en maakte lange periodes geen geld over, tot frustratie van de clubleiding.

Nieuwe commissarissen

Nu Wang is vertrokken uit de raad van commissarissen, heeft United Vansen twee nieuwe vertegenwoordigers naar voren geschoven. En daar is RvC-voorzitter Ben Knüppe erg over te spreken in De Telegraaf: "Ze spreken goed Engels, kennen de rol van de commissaris en één van hen heeft ook een sportachtergrond."

Knüppe is louter positief over de draai van 180 graden die de Chinezen hebben gemaakt: "In 2017 heeft United Vansen zich een goed aandeelhouder getoond. Eentje waar de club heel blij mee moet zijn. Welke andere partij stopt in deze tijd twintig miljoen euro in een voetbalclub?"

Om de herstelde relatie tussen club en aandeelhouder te onderstrepen, speelt ADO later deze maand een vriendschappelijke wedstrijd in Peking.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl