​Karolina Plísková en Magdaléna Rybáriková

Plísková kan verwachtingen niet waarmaken, Mattek-Sands afgevoerd

Magdaléna Rybáriková heeft op Wimbledon voor een grote verrassing gezorgd door de Tsjechische Karolína Plísková uit te schakelen. De Slowaakse nummer 87 van de wereld was de favoriete voor de toernooiwinst in een prima wedstrijd met 3-6, 7-5, 6-2 de baas.

Rybáriková werd vorig jaar geopereerd aan haar schouder en pols en stond ruim zeven maanden aan de kant. Inmiddels is de 28-jarige Slowaakse op de weg terug. Ze won in aanloop naar de tweede ronde op Wimbledon veertien van haar vijftien partijen op gras.

Kracht versus variatie

Plísková, die vorig week nog de titel won in Eastbourne, troefde Rybáriková wel af op kracht. De Slowaakse varieerde haar spel echter uitstekend en bleek verdedigend nauwelijks te passeren.

Vorige maand bereikte Plísková nog de halve eindstrijd op Roland Garros. Daarin werd ze verslagen door de Roemeense Simona Halep.

Karolína Plísková

Rybáriková deed het echter uitstekend en verkrampte niet met de haven in zicht. Dat overkwam Christina McHale tegen Agnieszka Radwanska wel. De Amerikaanse liet de Poolse, in 2012 verliezend finaliste, ontsnappen.

Ze kreeg in de tiebreak twee matchpoints, maar het lukte haar niet die te verzilveren: 7-5, 6-7 (7), 3-6.

  • AFP
    Bethanie Mattek-Sands wordt behandeld op de baan
  • EPA
    Bethanie Mattek-Sands in haar partij tegen Sorena Carstea

Mattek-Sands

Bethanie Mattek-Sands staakte de strijd tegen de Roemeense Sorana Cirstea, de bedwingster van Kiki Bertens. De Amerikaanse gleed in het begin van de derde set uit, blesseerde zich zwaar aan haar knie en verliet per brancard de baan.

Mattek-Sands is de nummer één in het dubbelspel. Ze won met Lucie Safárová op de laatste drie grandslamtoernooien de titel.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl