NOS SportAangepast

Verstappen: plezier maken om pech uit hoofd te zetten

Een paar vrienden bellen, een paar dagen plezier maken en Max Verstappen heeft alle ellende van zich afgezet. "Op die manier kan ik de onbetrouwbaarheid van de bolide en de pech simpel uit mijn hoofd zetten"', zei de jonge Nederlander donderdag vooruitblikkend op de Grand Prix van Oostenrijk.

Voor Red Bull staat zondag in Spielberg een 'thuiswedstrijd' op het programma. De renstal vierde twee weken geleden feest na de onverwachte zege van Daniel Ricciardo in Azerbeidzjan en leed stilletjes mee met Max Verstappen, die in Bakoe voor de tweede opeenvolgende keer met pech aan de kant kwam te staan. Daarvoor viel hij uit in Canada. In totaal heeft de Nederlander dit seizoen de helft van de races niet uitgereden.

'Ik ken mezelf'

Verstappen liet de media na zijn pech in Bakoe volledig links liggen, wat hem op een uitbrander kwam te staan. "Natuurlijk was ik zeer teleurgesteld. Ik ben naar het hotel gegaan. Ik was bang dat ik dingen zou zeggen waar ik spijt van zou krijgen. Ik ken mezelf'', legde hij donderdag zijn afwezigheid bij de pers uit. Eerder dit seizoen gebruikte de Nederlander al een paar krachttermen bij het falen van de Red Bull-wagen.

Ondanks alle pech van de laatste tijd, ziet Verstappen ook progressie bij zijn team. "We lopen in op Ferrari, maar we zijn er nog niet. De auto is nog steeds niet snel genoeg. Mercedes heeft een voorsprong. Ferrari hebben we in zicht, maar de situatie kan per circuit verschillen. In Bakoe waren we Ferrari eigenlijk voorbij, maar dat kan hier in Oostenrijk weer helemaal anders zijn."

Dat zijn teamgenoot Daniel Ricciardo met vier podiumplaatsen (inclusief een zege) aanmerkelijk beter presteert dan de Nederlander, zegt volgens Verstappen niets. "Ik weet zeker dat ik niets verkeerd doe. Het team kan alles analyseren."

Finish halen

De weersvoorspelling voor zondag ziet er positief uit voor Verstappen. Er wordt regen verwacht. "De voorspelling voor zondag ziet er boeiend uit. Regen zou zeker helpen. Prioriteit voor mij is echter de finish halen." En als dat niet lukt? "Hangt van de situatie af. Ik zal dan proberen met de media te praten."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl