Emté heeft 130 winkels in Nederland. ANP

Supermarkt Jumbo heeft samen met een andere partij een bod uitgebracht op de Emté-supermarkten van Sligro. De hoogte van het bod is niet bekend. Dat meldt De Telegraaf op basis van bronnen in de markt.

Bij Jumbo is de reactie summier: "Geen commentaar. Wij reageren niet op geruchten."

Niet opportuun

Sligro bevestigt "een niet-bindende en voorwaardelijke bieding op Emté te hebben ontvangen". Maar het bedrijf wil Emté niet verkopen. "Dergelijke biedingen zijn op dit moment niet opportuun en Sligro Food Group heeft dit dan ook laten weten aan geïnteresseerde partijen." In het persbericht van Sligro wordt Jumbo niet bij naam genoemd als de biedende partij.

Sligro heeft naast zijn groothandelsactiviteiten 131 supermarkten onder de merknaam Emté. De supermarkttak kampt al langere tijd met een teruglopende omzet, ondanks een nieuwe winkelformule. In april zei Sligro na te denken over de toekomst van de detailhandelstak.

De handel in het aandeel Sligro schoot na het uitlekken van het nieuws met ruim 5 procent omhoog.

Gevoelig

Laurens Sloot, hoogleraar Retail Marketing aan de Rijksuniversiteit Groningen, vindt het nieuws verrassend: "Ik kijk er wel van op. Het ligt in Veghel toch heel gevoelig, want zowel Sligro als Jumbo komt uit Veghel. Ik weet ook niet of dit een vijandig bod is of dat dit goed valt bij Sligro."

Jumbo heeft momenteel een marktaandeel van 18,5 procent, Sligro heeft 2,2 procent. "Maar er zit wel overlap in de winkels, dus ik denk dat Jumbo misschien wel 20 procent van de Emté-zaken moet doorverkopen."

STER reclame