Johanna Konta in actie tegen Donna Vekic
NOS SportAangepast

Primeur Konta na benauwde zege, Williams ook ronde verder

Johanna Konta heeft voor het eerst de derde ronde van Wimbledon bereikt. De Britse won met de hakken over de sloot van Donna Vekic: 7-6 (4), 4-6, 10-8.

Konta is de nummer zeven van de wereld en moet voor de Britten de opvolgster worden van Virginia Wade, die in 1977 Betty Stöve in de finale versloeg en daarmee de laatste Britse winnares op Wimbledon werd.

In vijf eerdere edities van het toernooi verloor Konta echter vier keer in de eerste ronde. Haar tegenstandster Vekic begon met vertrouwen aan de partij; vorige maand won ze nog van Konta in de finale in Nottingham. Ook op Wimbledon was ze dicht bij de zege.

In de eerste set miste de Kroatische echter twee setpunten en in de zenuwslopende derde set liet ze op 6-6 en 8-8 kansen op een break onbenut. En zo trok Konta uiteindelijk aan het langste eind en bereikte ze voor het eerst in haar loopbaan de derde ronde.

Venus Williams

Venus Williams knokte zich in drie sets langs Wang Qiang. De vijfvoudig Wimbledonkampioene won met 4-6, 6-4, 6-1.

De als tiende geplaatste Amerikaanse kwam onlangs in het nieuws omdat ze betrokken was bij een ongeval met dodelijke afloop. Tijdens de persconferentie na haar eerste partij op maandag brak ze in tranen uit toen haar naar het ongeluk werd gevraagd.

Vandaag oogde ze stoïcijns op de baan. Ook toen ze in de eerste set na een 4-2 voorsprong vier games op rij verloor.

Wang rook op 4-4 in de tweede set aan de overwinning, maar Williams schakelde een tandje bij en gunde de Chinese nog maar één game.

Kersverse moeder Azarenka klopt Vesnina

Ook Viktoria Azarenka drong door tot de derde ronde van Wimbledon. De Wit-Russin, die in 2011 en 2012 de halve finales haalde, was met 6-3, 6-3 te sterk voor Jelena Vesnina. Zij was in de vorige editie nog halvefinaliste.

Azarenka werd in december moeder en speelt in Londen haar tweede toernooi sinds Roland Garros vorig jaar.

Viktoria Azarenka

Tegen de als vijftiende geplaatste Russin Vesnina haalde Azarenka een prima niveau. Ze sloeg acht aces, stond één breakpoint toe en wisselde 26 winners af met maar 13 onnodige fouten.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl