Vacatures in de etalage van een uitzendbureau
NOS NieuwsAangepast

Uitzendkracht kan huis kopen met verklaring van uitzendbureau

Uitzendkrachten die langer dan een jaar via een uitzendbureau werken, kunnen voortaan makkelijker een huis kopen. Ze kunnen daarvoor bij hun uitzendbureau een zogeheten perspectiefverklaring aanvragen. Daarmee kunnen ze naar hypotheekverstrekkers stappen om een hypotheek aan te vragen.

Om een hypotheek te krijgen moet je nu vaak een vast contract hebben, of als flexwerker of zzp'er je inkomen van de afgelopen drie jaar overleggen. Uitzendbureau Randstad werkt al een aantal jaren met een perspectiefverklaring, waarin de uitzendorganisatie een soort analyse maakt van je toekomstige inzetbaarheid en baankansen.

Nu gaan ook andere uitzendbureaus zulke perspectiefverklaringen afgeven. Er werken zo'n 275.000 mensen langer dan een jaar bij uitzendbureaus.

Er is een speciale stichting opgericht die de kwaliteit van de perspectiefverklaringen in de gaten houdt. In die stichting zitten hypotheekverstrekkers, uitzendbureaus, consumentenorganisatie en het Waarborgfonds Eigen Woningen, de organisatie achter de Nationale Hypotheek Garantie.

Het is niet zo dat iemand met een perspectiefverklaring gegarandeerd een hypotheek krijgt. Banken blijven ook naar andere individuele omstandigheden kijken, zoals of er sprake is van schulden.

In de NOS op 3 special Kijken, Kijken, Niet Kunnen Kopen duik je dieper in de problemen en oplossingen op de huizenmarkt:

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl