Roger Federer
NOS SportAangepast

Federer en Djokovic krijgen winst in de schoot geworpen

Roger Federer en Novak Djokovic, samen goed voor tien titels op Wimbledon, zijn probleemloos doorgedrongen tot de tweede ronde op het heilige gras in Londen. Beide favorieten zagen hun opponent halverwege de tweede set opgeven.

De als derde geplaatste Federer was Aleksandr Dolgopolov aan het lesgeven toen de niet geheel fitte Oekraïner opgaf bij een 6-3, 3-0 stand voor de Zwitser. Er waren toen 42 minuten gespeeld op het Centre Court.

Ook Djokovic krijgt hulp

Het publiek was daar al niet verwend, want ze zagen Djokovic, de nummer twee van de plaatsingslijst, nog korter in actie. Zijn tegenstander, de Slowaak Martin Klizan moest opgeven vanwege een voetblessure. De Serviër leidde op dat moment met 6-3, 2-0.

Novak Djokovic

Djokovic is bezig aan een voor zijn doen matig jaar, maar toonde onlangs herstel op het gras van Eastbourne waar hij zijn tweede titel van 2017 veroverde.

Raonic in drie sets klaar

Milos Raonic moest tegen Jan-Lennard Struff flink aan de bak, maar klaarde de klus in drie sets: 7-6 (5), 6-2, 7-6 (4). De als zesde geplaatste Canadees, de verliezend finalist van 2016, werd voor het eerst gebroken toen hij in de derde set voor de winst opsloeg, maar voorkwam in de tiebreak wel echt overwerk.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl