Brandweerlieden bij de uitgebrande bus bij Münchberg
NOS NieuwsAangepast

Achttien doden bij busongeluk in zuiden Duitsland

In Duitsland zijn door een aanrijding tussen een bus en een vrachtwagen achttien mensen om het leven gekomen. Ze zaten in de touringcar waarvan alleen een verkoold wrak over is.

30 mensen zijn erin geslaagd de bus te verlaten, maar die zijn wel gewond geraakt. Een aantal van hen is er slecht aan toe. Zeker twee mensen zijn in levensgevaar.

Verschillende helikopters zijn ingezet om de gewonden naar ziekenhuizen te brengen. Meer dan honderd brandweerlieden en zo'n 75 reddingswerkers waren ter plaatse. Ook mensen van Slachtofferhulp kwamen naar de plek van het ongeluk.

Het identificeren van de veelal verkoolde lichamen gaat naar verwachting veel tijd kosten. Ook het onderzoek naar de oorzaak van het ongeluk is nog in volle gang, waarbij vooral de vraag hoe de bus zo snel in lichterlaaie kon staan aandacht zal krijgen.

Busreis eindigt catastrofaal

De bus was afkomstig uit de omgeving van Dresden. Er zat onder meer een groep ouderen in die onderweg was naar hun vakantiebestemming.

Volgens de politie is de bus, die in zuidelijke richting reed, van achter op de vrachtwagen gebotst. De truck reed langzaam achter in een file, die was ontstaan omdat er aan de weg werd gewerkt. Er zaten 46 passagiers en twee chauffeurs in de bus. Zeker een van de chauffeurs is omgekomen.

In de loop van de morgen kwamen er lijkwagens aan op de plek van het ongeluk.

  • Reuters
  • Reuters
  • Reuters
  • Reuters

Bondskanselier Merkel en president Steinmeier hebben de nabestaanden hun deelneming betoond. "Onze gedachten zijn bij de familie van de slachtoffers en we wensen alle gewonden een spoedig herstel toe", laat Merkel weten.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl