Feyenoord tijdens de eerste openbare training van vorig seizoen
NOS VoetbalAangepast

'Feyenoord staat er beter voor dan vorig seizoen'

Bayern München, FC Barcelona, Tottenham Hotspur en Feyenoord. Het kan zomaar een poule zijn van de Champions League dit seizoen. Na de Rotterdamse geluksuitbarsting na de landstitel is de vraag: met welk elftal gaat Giovanni van Bronckhorst het nieuwe seizoen in?

Zeven weken na het kampioensfeest begint Feyenoord vandaag aan de voorbereiding op het nieuwe seizoen. Zonder Dirk Kuijt start de landskampioen met een aantal trainingen achter gesloten deuren. En dat is niet de enige wijziging ten opzichte van het kampioensjaar.

Twee succesvolle seizoenen

Van Bronckhorst heeft ook afscheid moeten nemen van Eljero Elia. De buitenspeler vond het na twee succesvolle seizoenen met bekerwinst en een kampioenschap wel mooi geweest in De Kuip. Hij vertrok voor circa 1,2 miljoen euro naar Basaksehir in Turkije.

Elia met het shirt van Istanbul Başakşehir

Voor Rick Karsdorp ontvingen de Rotterdammers aanmerkelijk meer geld. De rechtsback maakte voor zo'n 17 miljoen euro de overstap naar AS Roma. De zak geld biedt technisch directeur Martin van Geel een hoop mogelijkheden.

'Kern van de groep intact gebleven'

Zo keerde Jean-Paul Boëtius terug op het oude nest en kwamen ook Sofyan Amrabat (FC Utrecht) en Kevin Diks (gehuurd van Fiorentina) naar de Maasstad. "Feyenoord staat er beter voor dan vorig jaar rond deze tijd", stelt NOS-commentator Arman Avsaroglu.

Net als vorig seizoen zal Avsaroglu het elftal van Van Bronckhorst van dichtbij volgen. "De kern van de groep is intact gebleven. Het verlies van Elia en Karsdorp is goed opgevangen met Boëtius en Diks en in Amrabat hebben ze een versterking voor het middenveld gehaald."

Is de selectie dan nu al op orde? Avsaroglu: "Ik verwacht dat Steven Berghuis definitief overgenomen wordt van Watford, maar dat kan nog even duren. Anders zal er een andere buitenspeler komen. Feyenoord zal ook defensief nog iets erbij willen, omdat Sven van Beek nog steeds geblesseerd is."

Ook de naam van Robin van Persie zingt nog rond op Zuid. "Maar daar willen ze niet voor betalen, dus dat zou alleen kunnen wanneer Fenerbahçe zich makkelijk opstelt", aldus Avsaroglu.

De landskampioen hoopt deze transferperiode nog afscheid te nemen van Marko Vejinovic, Renato Tapia en Miquel Nelom, die allen geen sterke indruk maakten in Rotterdam. Volgende week kan het Legioen voor het eerst de spelers aan het werk zien, dan staat er een open training gepland in De Kuip.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl