De Duitsers, met Ajacied Amin Younes, vieren feest met de beker Pro Shots
NOS Voetbal Aangepast

Löw: spelers zullen dit de rest van hun leven niet vergeten

Een zogenaamde B-ploeg heette het te zijn, maar die tweede garnituur liet evengoed wel een bijzonder sterke indruk achter. Zonder sterren als Manuel Neuer, Thomas Müller, Mesut Özil en Toni Kroos kroonde wereldkampioen Duitsland zich tot winnaar van de Confederations Cup 2017.

"Deze jongens gaan dit hun leven lang niet vergeten", sprak een trotse bondscoach Joachim Löw.

Löw had bewust ervoor gekozen tijdens het toernooi in Rusland jonge spelers een kans te geven. Dat ze die kans hebben aangegrepen, moge duidelijk zijn. De ploeg was in de finale met 1-0 te sterk voor Chili, nadat in de halve finale Mexico al met 4-1 naar huis was gestuurd.

"We hebben drieënhalve week lang een enorme macht laten zien", vertelde Löw na de winst. "De jongens hebben het geweldig gedaan. Veel spelers hadden nog nooit een finale gespeeld. Ik ben echt megatrots."

Spelers Duitsland verstoren persconferentie Löw

Joshua Kimmich bleek net als op het EK vorig jaar ook in Rusland een van de blikvangers. De 22-jarige speler van Bayern München is verrast door het hoge niveau dat gehaald werd door zijn eigen ploeggenoten.

"Voorafgaand aan het toernooi verwachtte niemand iets van ons. Elk duel hebben we ons verder ontwikkeld. Qua strijdlust en cohesie binnen de ploeg kon het niet beter. Het is heel bijzonder hoe we in korte tijd samen zo zijn gegroeid."

Wereldkampioen Duitsland wint ook Confederations Cup

STER reclame