Dominant Nederland verslaat stug Chinees hockeyteam

Nederland heeft in Brussel het halvefinaletoernooi van de Hockey World League gewonnen. China werd met 2-0 verslagen door twee strafcorners van Caia van Maasakker.

Nederland speelde aanvallend, maar China bleek opnieuw een taaie tegenstander, die sterk op de verdedigende kwaliteiten leunde.

Van Maasakker topscorer

Na rust gaf de strafcorner uiteindelijk de doorslag. Van Maasakker opende de score door, uit een mooie variant, raak te pushen. De specialiste kreeg ook de 2-0 op haar naam, al sloeg uitgerekend keepster Li de bal met de hand in eigen doel. Van Maasakker is ook topscorer van het toernooi met zeven treffers.

Eerder dit toernooi speelde Nederland ook al tegen China. Toen won Oranje met 1-0. Nederland bereikte de finale door met shoot-outs te winnen van Nieuw-Zeeland.

Coach Alyson Annan toonde zich trots op haar ploeg. "We zijn pas bij elkaar met dit jonge team. We hebben de wedstrijd vanaf het begin gedomineerd, precies zoals ik wilde."

De Hockey World League bestaat uit twee delen. Deel een zijn twee halvefinaletoernooien, waarvan Nederland nu het eerste heeft gewonnen. Eerder op de dag won Nieuw- Zeeland de strijd om het brons. Het team versloeg Zuid-Korea met 1-0.

Het tweede kwalificatietoernooi wordt vanaf volgend weekend in Zuid-Afrika gespeeld. Acht ploegen plaatsen zich via beide toernooien voor het finaletoernooi dat in november in Auckland wordt gespeeld.

Ook mannen winnaar

Eerder al wonnen de Nederlandse mannen het halvefinaletoernooi van de Hockey World League. Zij vernederden in de finale olympisch kampioen Argentinië met 6-1.