VRT

Een urenlange zoektocht in Oostende naar een opvarende van een gekapseisde boot heeft niets opgeleverd. Het Nederlandse zeilschip met zes opvarenden kapseisde vanochtend. Twee Nederlanders van 70 en 79 jaar kwamen daarbij om het leven, onder wie jachtenbouwer Frans Maas. Drie andere bemanningsleden werden gered en in onderkoelde toestand naar het ziekenhuis gebracht.

Naar een vermist bemanningslid is tot zonsondergang vergeefs gezocht. De vermiste zou een 18-jarige jongen zijn. Bij de zoekactie werden ook Nederlandse reddingshelikopters ingezet, naast vijftien boten en een vliegtuig. De zwembroek van de jongen werd gevonden, maar de jongen zelf niet.

Morgen wordt er niet meer verder gezocht naar de drenkeling, vertelt een woordvoerder van het Belgische Maritiem Reddings- en Coördinatiecentrum aan het ANP. "We hebben het hele gebied doorzocht en niemand gevonden."

Het zeiljacht zou al om 08.30 uur vanochtend zijn gekapseisd, maar er werd pas uren later alarm geslagen, vertelt Carl Decaluwé, gouverneur van West-Vlaanderen. "Waarschijnlijk hadden de opvarenden geen kans meer om alarm te slaan en zijn ze pas laat opgemerkt". Een baggerschip sloeg rond 14.30 uur alarm toen twee opvarenden in het water werden gezien.

De andere bemanningsleden werden op de romp van het omgeslagen schip gevonden, ongeveer rond dezelfde tijd.

Nederlands zeiljacht slaat om bij Oostende, twee doden

Het zeiljacht uit Breskens nam deel aan een zeilwedstrijd. De schepen vertrokken gisteren om 21.00 uur en moesten rond de middag arriveren. Het jacht kapseisde op ongeveer 15 kilometer van de kust.

Het wrak drijft nog steeds in het water. Het is onduidelijk of het naar een haven kan worden gesleept.

STER reclame