VRT

Voor de Belgische kust, bij Oostende, is vanochtend een Nederlands zeiljacht met zes opvarenden omgeslagen. Minstens twee bemanningsleden zijn daarbij om het leven gekomen. Een derde bemanningslid wordt vermist. De drie anderen zijn gered.

Over de identiteit van de opvarenden van het jacht uit Breskens is alleen bekendgemaakt dat zeker drie van hen Nederlander zijn en de anderen Belgen. Het schip is van de jachtenbouwer en wedstrijdzeiler Frans Maas, die ook aan boord was, meldt Omroep Zeeland. Over zijn lot is niets bekendgemaakt. Volgens de PZC is de 79-jarige eigenaar van het schip bij het ongeluk om het leven gekomen.

De geborgen doden en de overlevenden zijn naar een ziekenhuis gebracht. De overlevenden hadden onderkoelingsverschijnselen.

Nederlands zeiljacht slaat om bij Oostende, twee doden

De vermiste zou een 18-jarige jongen zijn. Bij de zoekactie naar hem werken Nederlandse en Belgische reddingsdiensten samen. Daarbij zijn vijftien boten, een reddingshelikopter en een vliegtuig ingezet. Het zeiljacht deed mee aan een wedstrijd.

Op het strand bij Westende vond vandaag een reddingsoefening plaats, waarbij koning Filip en koningin Mathilde aanwezig waren. In verband met het ongeluk werden enkele onderdelen van de oefening afgelast.

STER reclame