Goed nieuws: zoon leeft nog en meer koeien in de wei

  • Carmen Dorlo

    redacteur NOS Online

  • Carmen Dorlo

    redacteur NOS Online

Frank Kerrigan met een foto van zijn kinderen, onder wie Frank (r)

Elf dagen lang dacht Frank Kerrigan dat hij zijn zoon had begraven. Elf dagen lang was hij in rouw. Totdat hij een telefoontje kreeg van een vriend: "Je zoon leeft nog."

Kerrigan hoorde daarna de stem van zijn zoon door de hoorn. "Hij zei: hoi pap." Er bleek iets mis te zijn gegaan bij de identificatie van de dode die was begraven.

Op 6 mei was er een lichaam gevonden achter een winkel in Orange County, Californië. Klaarblijkelijk dacht een omstander dat het ging om de 57-jarige zoon van Frank. Hij was in de buurt van de winkel opgegroeid. Dit bleek niet het geval: hij leeft nog en is gezond.

Geen verstopte suiker en zout meer in groentes in potten of blikken: vanaf volgende zomer bevatten zomergroentes geen suiker meer. Het gaat om mais, doperwten, wortels, de combinatie daarvan en om jonge kapucijners. Ook wordt de hoeveelheid zout in die producten verminderd. In tuinbonen, sperziebonen en snijbonen zat al geen toegevoegde suiker, binnenkort bevatten die ook minder zout.

Foodwatch juicht de stap toe. "Suiker toevoegen aan het gezondste onderdeel van de maaltijd - de groenten - is een absurditeit die gelukkig stopt", schrijft de actiegroep in een persbericht.

Meer plastic ingezameld

Er wordt steeds meer plastic en metaal ingezameld in Nederland. Ging het in 2007 nog om een halve kilo per inwoner, inmiddels gaat het om meer dan zeven kilo per persoon.

Afval scheiden lijkt in Nederland te zijn ingeburgerd, blijkt uit onderzoek van de NOS en de regionale omroepen. Inwoners van gemeenten waar afval gescheiden wordt ingezameld, of waar moet worden betaald voor restafval, zijn niet ontevredener over het afvalbeleid van hun gemeenten dan inwoners van plaatsen die op een andere manier afval inzamelen.

Megan Couto bij het Buckingham Palace

En een bijzondere dag in Londen afgelopen week: de eerste vrouwelijke militair ooit heeft het wisselen van de wacht geleid bij Buckingham Palace. De 24-jarige Megan Couto gaf leiding aan veertig soldaten, en schreef hiermee geschiedenis.

"Ik vind het een groot plezier dat ik als gelijke wordt gezien. (...) Ik voel me vereerd dat ik deze kans krijg, los van mijn geslacht", zei de Canadese Couto.

Laurent is pas 7 jaar en mag nu al onderzoek doen in het AMC

Hij is pas 7 jaar oud en heeft waarschijnlijk over twee jaar al het gymnasium afgerond. De hoogbegaafde Laurent Simons uit Amsterdam is met een IQ van meer dan 145 gerust een 'wonderkind' te noemen. Nu hij vakantie heeft, gaat hij nadenken over wat hij na de zomer wil.

We spraken afgelopen week Laurents vader. "Laurent voelt zich niet anders dan leeftijdsgenootjes, maar vindt het wel fijn dat hij weinig tijd aan zijn huiswerk hoeft te besteden", zegt Simons. Hij blijft zich verbazen over zijn zoon. "We denken iedere dag dat hij zijn limiet heeft bereikt. Toen hij in de kleuterklas een groep mocht overslaan, dachten we dat dat wel voldoende uitdaging zou geven."

14.000 retweets en 34.000 likes. Die kreeg een tweet van Christopher uit het Engelse Leeds. Hij vroeg aan beroemdheden of ze zijn 9-jarige zoon Oliver een verjaardag wens wilden sturen. Oliver wordt namelijk gepest en de pestkop zegt dat Olivers verjaardag nooit zo leuk kan worden als die van hemzelf.

En de bully lijkt ongelijk te krijgen, want talloze celebs reageerden. Onder wie acteur Russel Crowe, presentatrice Ellen DeGeneres en Arnold Schwarzengger, die zelfs een videoboodschap voor Oliver heeft opgenomen met daarin natuurlijk de woorden "hasta la vista baby".

Lakken

Goed nieuws voor de inmiddels beroemde Tijn: hij haalt veel geld binnen voor zijn goede doel. Afgelopen week werd op Utrecht Centraal een pop-up nagellakwinkel geopend.

Tijn Kolsteren tussen twee dj's van Serious Request

Tijn kreeg eind vorig jaar landelijke aandacht toen hij geld binnenhaalde voor Serious Request door tegen een vergoeding nagels te lakken. Serious Request leverde 8,7 miljoen euro op; daarvan haalde Tijn meer dan 2,5 miljoen euro binnen.

Meer koeien in wei

Frisse lucht voor veel koeien deze zomer: er staan meer koeien in de wei, stelt FrieslandCampina. Het zuivelconcern meldde afgelopen week dat 314 leden-melkveehouders er dit jaar voor gekozen hebben hun koeien de wei in te sturen. Er doen nu bijna 10.000 leden van de coöperatie aan 'weidegang'.

"Dit is een positieve ontwikkeling. We zijn ontzettend blij met deze nieuwe 'weiders'. De zichtbaarheid van de koe draagt bij aan de maatschappelijke acceptatie en aan het imago van de melkveehouderij", vertelde Gjalt Mulder, bestuurslid en tevens melkveehouder.

De zeekoe die verhuisd wordt krijgt een natte doek over de ogen tegen de stress

Kunstenaar Jeremy Deller wilde de diversiteit van Manchester vieren met een modeshow. Een modeshow, maar dan niet met modellen, maar met 'echte mensen'. Dus werden 150 inwoners van de stad gevraagd voor het project What Is The City But The People? Tijdens hun moment op de 100 meter lange catwalk werd op de achtergrond een deel van hun levensverhaal uitgebeeld, samen met een foto.

Zo gooide Chris, een ex-gevangene, zijn vuist in de lucht. Helen overleefde kanker en was alcoholist. Ook was er Bruce, die aan het einde van de catwalk wachtte op zijn blind date en Vincenzo, de schoonmaker van het stadhuis.

  • Getty Images
  • Getty Images
  • Getty Images

En nog een kleine bonus: benieuwd hoe een zeekoe wordt verhuisd? Kijk dan vooral dit filmpje.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl