Verdachte moord Parsa Maboud aangehouden in Hongarije

time icon Aangepast
NOS

De politie in Hongarije heeft een 24-jarige man aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij de dood van Parsa Maboud (21). Maboud werd eind mei doodgeschoten in de Rotterdamse wijk Ommoord, terwijl hij zat te barbecue├źn in de voortuin van vrienden.

Na de schietpartij konden de dader of daders wegvluchten. De politie vermoedde dat de man die nu is gearresteerd zich in het buitenland bevond. Zijn signalement werd daarom ook internationaal gedeeld, waardoor hij uiteindelijk in Hongarije kon worden opgepakt.

Het onderzoek naar de schietpartij gaat nog door. Er wordt nog naar twee jonge getinte mannen gezocht. Een van hen is lang en slank, de ander is korter en wat dikker. Volgens de politie wordt hij omschreven als "bol of vet".

De politie zoekt ook nog naar een anonieme tipgever. Hij wist de politie te vertellen dat er twee daders bij de schietpartij betrokken waren.

Parsa010

Parsa Maboud kreeg vorig jaar vier maanden cel voor vuurwapenbezit. Mogelijk was hij actief als ripper, iemand die drugsdealers berooft. De schietpartij zou een vergeldingsactie zijn voor een recente drugsroof door Maboud.

Een video van een interview van Maboud, die online bekend staat als Parsa010, ging vorig jaar viral. Via sociale media, waarop hij erg populair was, verspreidde hij regelmatig foto's en video's van zichzelf in dure auto's.

STER Reclame