Reuters

Duitse parlement stemt in met homohuwelijk

tijd van publicatie Aangepast

In Duitsland mogen homo's voortaan trouwen. De Bondsdag heeft met 393 stemmen voor ingestemd met het huwelijk. 226 politici, onder wie bondskanselier Merkel, stemden tegen de 'Ehe für alle'. Volgens Merkel is het huwelijk iets tussen man en vrouw. Vier parlementariërs onthielden zich van stemming.

Linkse partijen wilden al langer dat mensen van hetzelfde geslacht met elkaar mogen trouwen, maar de christen-democratische CDU was tegen.

Bondskanselier en CDU-leider Merkel zei deze week onverwacht dat de leden van de CDU-fractie hoofdelijk mochten stemmen en in deze kwestie niet langer gebonden zijn aan de fractiediscipline. Ongeveer een kwart van de CDU-parlementariërs heeft met het homohuwelijk ingestemd.

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Historisch moment in Bondsdag: Duitsland stemt voor homohuwelijk

Homo's kunnen zich in Duitsland sinds 2001 al wel laten registreren, maar zij hebben niet dezelfde rechten als gehuwden. Zo mag een homo nu wel het kind van zijn partner adopteren, maar mogen ze niet samen een kind adopteren. Dat gaat dus veranderen.

STER Reclame