Jelena Ostapenko AFP

Johanna Konta heeft na een zinderend gevecht met Julia Ostapenko de laatste acht in Eastbourne bereikt. De Britse versloeg de Roland Garros-winnares uit Estland met 7-5, 3-6, 6-4.

Voor Ostapenko, die sinds Roland Garros niet meer in actie kwam, is het haar eerste nederlaag sinds half mei. Toen verloor ze in Rome van Garbine Muguruza.

Drukke dag voor Britse Konta in Eastbourne

Agressieve spelstijl

De 20-jarige Ostapenko zocht direct de aanval, opende met een break, maar de set ging toch naar de zeven jaar oudere Konta.

De Letse hield desondanks vast aan haar agressieve speelstijl, waarbij ze vanaf de baseline met lef de lijnen opzocht. In de derde set kwam Ostapenko een break achter en een break voor, maar bij 4-2 verloor ze vier games op rij.

De Letse maakte in de ruim twee uur durende partij 104 punten, één meer dan Konta, dit jaar toernooiwinnares in Sydney en Miami.

Johanna Konta en Angelique Kerber AFP

Drukke dag

Voor Konta was het een drukke dag, want later trad ze ook nog aan tegen Angelique Kerber. Ook de Duitse moest eraan geloven, met 6-3, 6-4.

Het toernooi van Eastbourne liep de afgelopen dagen door de hevige regenval ernstige vertraging op. Daarom moesten veel spelers donderdag meerdere keren aantreden.

STER reclame