Leon Goretzka (l) heeft Duitsland op voorsprong gezet

Jong Duitsland eenvoudig naar finale Confederations Cup

Duitsland heeft de finale bereikt van de Confederations Cup. In het Russissche Sotsji werd Mexico met 4-1 verslagen. In de finale wacht Chili, dat woensdag in Kazan na penalty's won van Portugal.

De kampioen van Midden- en Noord-Amerika werd in de beginfase totaal overrompeld door de wereldkampioen, die binnen tien minuten op 2-0 stond.

Leon Goretzka tekende voor de treffers en beide keren schoot hij de bal beheerst in de linkerhoek. Giovani Dos Santos (redding keeper Marc-André ter Stegen) en Javier Hernandez (van dichtbij over) lieten voor rust de kans op 2-1 liggen.

B-keuze Duitsland laat Mexico kansloos

De formatie van bondscoach Joachim Löw, die vrijwel al zijn nog beschikbare wereldkampioenen van drie jaar geleden heeft thuisgelaten, kwam daarna op 3-0 door Timo Werner.

Marco Fabian maakte met een fantastisch afstandsschot het enige Mexicaanse doelpunt. Ajacied Amin Younes, die in de ploeg was gekomen voor aanvoerder Julian Draxler, bepaalde de eindstand op 4-1.

Bij Mexico ontbrak de geschorste PSV'er Andrés Guardado. De PSV-aankoop Hirving Lozano viel halverwege in.