Tim Matavz met Vitesse-shirt Pro Shots

Tim Matavz is de nieuwe spits van Vitesse. De Sloveense international verbond zich donderdag voor drie jaar aan de bekerwinnaar.

Vitesse heeft Matavz aangetrokken als opvolger van topschutter Ricky van Wolfswinkel, die naar de Zwitserse kampioen FC Basel is vertrokken. Van Wolfswinkel bezorgde de ploeg uit Arnhem de KNVB-beker door in de finale tegen AZ beide doelpunten te maken (2-0).

2011: Matavz maakt hattrick in dienst FC Groningen

FC Augsburg en FC Nürnberg

Matavz (28) komt over van FC Augsburg. De Sloveen speelde afgelopen seizoen op huurbasis voor een andere Duitse club, 1. FC Nürnberg. Hij was transfervrij.

Matavz brak tussen 2007 en 2011 door bij FC Groningen, waarna hij voor zo'n 6 miljoen euro naar PSV verhuisde. In Eindhoven kon de spits de hooggespannen verwachtingen echter niet waarmaken.

"Mijn grootste successen heb ik in Nederland beleefd. Daarom ben ik blij dat ik nu weer de kans krijg om mijn kwaliteiten hier te laten zien", aldus Matavz. "Ik sta te popelen om aan te sluiten bij de groep."

Tim Matavz in het shirt van PSV Pro Shots

Technisch directeur Mo Allach: "Na het vertrek van Ricky van Wolfswinkel hebben we zorgvuldig onze tijd genomen. Met Tim halen we een ervaren spits in huis. Hij heeft in verschillende competities en op internationaal niveau gespeeld. Het kenmerkt zijn wil en drive dat hij terugkeert naar de eredivisie".

Matavz is na Thomas Bruns, Thulani Serero en Fankaty Dabo de vierde aanwinst in Arnhem.

STER reclame