GinoPress

Het Openbaar Ministerie blijft erbij dat de bestuurder van een motorboot niet vervolgd wordt voor een fataal ongeluk. Vorig jaar kwam bij de Reeuwijkse Plassen een 9-jarige jongen om het leven toen hij in de draaiende motor van de boot terechtkwam. Volgens het OM is het ongeluk veroorzaakt door een technisch probleem en valt de bestuurder niets te verwijten.

Het ongeluk gebeurde toen het jongetje aan het varen was met de bestuurder en zijn familie. Terwijl twee kinderen achter de boot zwommen, startte de bestuurder de motor. Omdat die in zijn achteruit bleef steken, werden de kinderen overvaren. De bestuurder sprong nog in het water om de kinderen eruit te halen, maar het vriendje van zijn zoon overleed aan zijn verwondingen.

Kind aan roer

Kort na het ongeluk kwam het OM al tot de conclusie dat de bestuurder niets te verwijten valt. Familieleden van het omgekomen jongetje waren het daar niet mee eens, omdat getuigen tijdens het ongeluk een kind aan het roer hadden gezien. De nabestaanden wilden heropening van het onderzoek.

Het OM heeft de getuigen gesproken. Volgens het OM zette een oudere zoon de motor uit nadat zijn vader in het water was gesprongen om de kinderen te redden.

Fout bij reparatie

Technisch onderzoek wees uit dat een onderdeel van de motor was afgebroken, waardoor hiermee niet geschakeld kon worden. Volgens het OM gebeurde dat toen de kinderen aan het zwemmen waren. De vader kon dit niet weten, zegt het OM.

In het onderzoek werd duidelijk dat een eerdere reparatie aan de motor niet goed is uitgevoerd. Vier reparateurs zijn als verdachte gehoord, maar het OM kon niet vaststellen wie verantwoordelijk was voor de fouten.

STER reclame