Rick Karsdorp
NOS VoetbalAangepast

Karsdorp definitief van Roma, transferrecord lonkt voor Feyenoord

Rick Karsdorp verkast definitief van Feyenoord naar AS Roma. De 22-jarige rechtsback tekent een contract voor vijf jaar. De transfersom bedraagt volgens Roma 14 miljoen euro en kan inclusief bonussen oplopen tot 19 miljoen euro.

Met dat laatste bedrag zou Karsdorp de duurste Feyenoorder ooit worden.

'Grote stap voor mij'

"Dit is een grote stap vooruit voor mij", zegt Karsdorp op de website van Roma. "Ik kom hier om mijn dromen te verwezenlijken. Er is genoeg ruimte om me te verbeteren en ik hoop dat hier te doen."

Van Bronckhorst: ideale scenario Karsdorp

"We verliezen met Rick een goede speler, maar dit is een deal waar wij ons in kunnen vinden", aldus technisch directeur Martin van Geel. "Voor Rick is het mooi om zijn carrière te vervolgen bij een mooie club in een topcompetitie als de Serie A en we wensen hem daar veel succes."

Karsdorp komt voort uit de jeugd van Feyenoord en debuteerde in augustus 2014 in het eerste elftal. Na drie jaar in het eerste van Feyenoord staat de drievoudig international op 101 officiële wedstrijden, waarin hij één keer scoorde. Hij veroverde vorig jaar de KNVB-beker en werd dit jaar kampioen met Feyenoord.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl