Maldini trakteert op taart na Hollands tennislesje

Aangepast

Tennisser David Pel heeft met volle teugen genoten van zijn wedstrijd tegen voetballegende Paolo Maldini. "Echt gaaf. Er waren 200 man aanwezig, onder wie Clarence Seedorf. Normaal sta ik soms alleen voor de scheidsrechter te spelen."

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Nederlander verpest tennisfeestje voetballegende Maldini

De twee stonden bij een challengertoernooi in Milaan tegenover elkaar in de eerste ronde van het dubbelspel. De 49-jarige Maldini, die zich na zijn voetbalcarrière vol overgave op het tennis heeft gestort, deed op een wildcard mee met zijn vriend en trainer, voormalig prof Stefano Landonio.

Ballen aangeven

Pel en zijn Poolse partner Tomasz Bednarek hadden geen kind aan het gelegenheidsduo. Het werd 6-1, 6-1. "Maldini is een leuke amateurspeler, meer niet. We hebben ook niet vol gas gegeven en soms zelfs ballen aangespeeld", aldus Pel.

David Pel over zijn wedstrijd tegen Maldini

De Nederlander versloeg de Italiaanse voetballegende bij een challengertoernooi in Milaan met 6-1, 6-1.

Na de demonstratiewedstrijd, zoals Pel het noemt, was het een drukte van belang. "Zo veel pers ben ik niet gewend. Mijn telefoon ontplofte ook toen bekend werd dat ik tegen Maldini moest", zegt de nummer 208 van de dubbelranglijst.

Shirtje signeren

Maldini is gewend om na een voetbalwedstrijd van shirtje te ruilen. Deed hij dat ook op de tennisbaan? "Haha, nee. Maar ik heb hem wel mijn wedstrijdshirt laten signeren. En we kregen taart van hem omdat hij deze week jarig was."

Pel en Bednarek spelen in de volgende ronde tegen een onbekende Tsjech en een onbekende Litouwer. Er zal minder publiek zijn dan tegen Maldini, maar wel meer tegenstand. "Nu weer aan de bak", zegt Pel.

STER Reclame