Serena Williams met de beker als winnares van de Australian Open
NOS Sport

Serena Williams boos om 'ongefundeerde' uitspraak McEnroe

Serena Williams heeft via Twitter korte metten gemaakt met een opvallende uitspraak van John McEnroe. De Amerikaanse oud-tennisser zei in een interview met een Amerikaans radiostation dat hij Serena de "beste vrouwelijke speelster ooit" vindt. Maar hij voegde daar ook aan toe dat ze, als ze bij de mannen zou meespelen, slechts rond de zevenhonderdste plaats zou staan.

Met die stelling was de Amerikaanse tennisster, die op dit moment zwanger is, het duidelijk niet eens. In twee tweets reageerde ze op de uitspraken van McEnroe. "Beste John, ik respecteer je, maar betrek mij alsjeblieft niet bij uitspraken die niet op feiten zijn gebaseerd."

McEnroe roemde in het radiogesprek het doorzettingsvermogen van Williams en vertelde dat zij best wel een partij van een man zou kunnen winnen, maar dat het "een ander verhaal zou zijn" als ze echt aan de ATP-tour mee zou doen.

De reactie van Williams: "Ik heb nog nooit gespeeld op de ATP-tour en daar heb ik ook helemaal geen tijd voor. Heb respect voor mij en voor mijn privacy terwijl ik bezig ben met het krijgen van een baby. Nog een goede dag!"

De 35-jarige Williams is door haar zwangerschap en het daardoor niet kunnen spelen van toernooien, afgezakt naar de vierde plaats op de wereldranglijst. In januari won ze, terwijl ze al zwanger was, nog wel de Australian Open.

Met die titel boekte Williams haar 23ste eindzege op een grandslamtoernooi. De Amerikaanse is van plan na de bevalling haar carrière op de tennisbaan te vervolgen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl