EPA
NOS Nieuws

CNN-journalisten nemen ontslag na omstreden bericht

Drie journalisten van CNN hebben ontslag genomen nadat de Amerikaanse nieuwszender een bericht van hen had ingetrokken. In het bericht werd gemeld dat de Senaatscommissie voor de inlichtingendiensten onderzoek doet naar contacten van een vertrouweling van president Trump met een Russisch beleggingsfonds.

Het bericht voldeed niet aan de redactionele normen van CNN, schrijft de nieuwszender in een verklaring. Het verscheen donderdag op de website van CNN. Een dag later werd het verwijderd en ook alle verwijzingen naar het bericht zijn niet meer te vinden.

De man om wie het gaat is Anthony Scaramucci. Hij leidt een hedgefonds en is een adviseur van president Trump. De Senaatscommissie zou een gesprek onderzoeken dat hij op 16 januari had met het hoofd van een Russisch beleggingsfonds. Daarin zou hij het hebben gehad over het opheffen van de Amerikaanse sancties tegen Rusland, wat voor beide fondsen van belang zou zijn.

Niet rijp voor publicatie

Volgens CNN was het bericht nog niet rijp voor publicatie. Het is niet duidelijk of het bericht feitelijk niet klopte en of CNN verder doorgaat met het onderzoek naar Scaramucci. De nieuwszender heeft excuses aangeboden.

Scaramucci reageerde zelf via Twitter. "CNN heeft het enige juiste gedaan. Een sjiek gebaar en ik accepteer de excuses."

CNN is een van de Amerikaanse zenders die door president Trump worden beschuldigd van het brengen van nepnieuws.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl