Russell Westbrook van Oklahoma City Thunder
NOS SportAangepast

Westbrook gekozen tot MVP na recordseizoen

Russell Westbrook is uitgeroepen tot de meest waardevolle speler (MVP) van de NBA, na een seizoen waarin hij een recordaantal van 42 triple-doubles maakte.

De speler van Oklahoma City Thunder heeft een ongelooflijk productief seizoen achter de rug. Hij eindigde na 81 wedstrijden met een triple-double (tien of meer punten, rebounds en assists) als gemiddelde.

De enige andere speler die dat ooit presteerde is Oscar Robertson, wiens record van 41 triple-doubles uit 1961-62 Westbrook dit seizoen verbrak.

Westbrook maakte bovendien de meeste punten in het reguliere seizoen (2558), met een gemiddelde van 31,6 punten per wedstrijd.

Twee prijzen voor Bucks en Rockets

De 24-jarige Malcolm Brogdon van Milwaukee Bucks werd uitgeroepen tot beste nieuwkomer van het afgelopen seizoen. Zijn ploegmaat Giannis Antetokounmpo kreeg de prijs voor de speler die het meest vooruitgegaan is.

Ook de Houston Rockets ontvingen twee prijzen. Mike D'Antoni werd gekozen als beste coach en Eric Gordon kreeg de meeste stemmen als 'Zesde Man van het Jaar', de prijs voor de beste reservespeler.

Draymond Green van NBA-kampioen Golden State Warriors werd gekozen tot de beste verdediger in de NBA.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl