NPO Radio 1
NOS NieuwsAangepast

Dekker: kwestie Argos en Reporter zaak van publieke omroep

Staatssecretaris Dekker zal de publieke omroep niet vragen de programmering op de radio volgend jaar aan te passen. In antwoord op Kamervragen van de SP benadrukt hij "dat de NPO onafhankelijk is in zijn inhoudelijke keuzes''.

Onlangs ontstond ophef na een bericht in de Volkskrant over mogelijke halvering van de zendtijd van de journalistieke onderzoeksprogramma's Argos en Reporter Radio en inkrimping van het budget. Zowel journalistenbond NVJ als Kamerleden maakten zich zorgen over de toekomst van de programma's.

Democratie

Dekker schrijft aan de Tweede Kamer dat ook hij goede onderzoeksjournalistiek "van onschatbare waarde vindt voor het functioneren van de democratie". Maar volgens hem heeft de NPO veel programma's waarin ruimte is voor onderzoeksjournalistiek. Hij heeft ook niet de indruk dat erop wordt bezuinigd.

De staatssecretaris verwijst ook naar de reactie van zendermanager Laurens Borst van NPO Radio 1. Die zegt dat de NPO volgend jaar juist meer geld wil uittrekken voor onderzoeksjournalistiek op de radio. Borst benadrukt dat er nog geen knopen zijn doorgehakt over welk programma op welk tijdstip wordt uitgezonden. De besluiten daarover vallen in het najaar.

Anderhalve week geleden won Argos de Zilveren Reissmicrofoon, de prijs voor het beste radioprogramma.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl